Pár soros bekezdésekben idézzük fel az idei, 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál legjobb pillanatait.

7 percig tartott a maraton rajtja 
2011. október 2-án 10 órakor a maraton, a 30 kilométer, illetve az ekiden és a staféta rajtjával kezdődött a nap. A rajt nem kevesebb, mint 7 percig tartott. Ez alatt folyamatos taps, dobolás és zene kísérte a futókat. Mindez a Hősök terén folytatódott, ahol magyarok és külföldiek, budapestiek és turisták tapsoltak és köszöntötték az indulókat.

Nemzetek és barátok és futók
A minimaraton rajtjakor egy spanyol zászlóval a hátán induló futó a nyakába vett egy portugál zászlót „viselő” másikat, aki onnan integetett. Így futottak „együtt” tíz-húsz méteren keresztül. Mellettük egy szíriai zászlót a hátára terítő futó haladt. Később ugyanez a trió, ugyanebben a „viseletben” vidáman sétálgatva nézelődött a versenyközpont területén. Egyikük orrán egy piros orr virított…

Jelmezes futók
Azték harcos, görög katona, félig menyasszony, félig vőlegény, bűvös kocka, méhecske és halálfejes fekete alak. Jelmezes futókból idén sem volt hiány. Ilyenkor derül ki, egyszerűen nincs határa a képzeletnek, és az is, szinte mindenféle ruhában, jelmezben képes futni az ember. Így jó a maraton!

Jótékonyság 
A 2011. évi 26. SPAR Budapest Maratonon annyiféle jótékonysági akció zajlott, hogy felsorolni is sok lenne. Ott volt többek között a Csemete Alapítvány, a Piros Orr Bohócdoktorok, a Suhanj! Alapítvány mozgássérült sportolói és az alapítvány önkéntesei, illetve a Bátor Tábor, akik 52 futóval képviseltették magukat a versenyen. Sőt saját szurkolótábort toboroztak, akik pompomlányok vezetésével buzdították az alapítvány futóit.

Lelkesedés
„Nem érdekel, hogy meleg van, nem érdekel, hogy elfáradok, az a lényeg, hogy együtt vagyok egy csomó emberrel és jól érzem magam. Én ezért jöttem” – ezt mondta egy futó, miután célba ért a 42 kilométeres távon, és a célfrissítőhöz igyekezett. Szívünkből beszélt.

Első maratonom
Ilyen feliratú rajtszámot viseltek azok az indulók, akiknek ez a 26. SPAR Budapest Maraton volt az első 42 kilométerük. Összesen 217-en voltak. Természetesen ők is a nap győztesei közé tartoztak.

Maraton szól a rádióból
Ha egy üzlet beindul… Tavaly a Magyar Rádió Déli krónikájában élő adásban jelentkezett be egy riporter a 30 kilométeres távról. Idén megismételte ugyanezt: 12 óra 17 perc körül az egész versenyközpont területén kihangosítva szólt a rádió, amiből szólt a maraton. Hiába, 2011. október 2-án minden a maratonról szólt.

maratonfutas.hu