Bő öt hónap telik el, és október 12-én ismét futócipőt húz az ország, hiszen 2014-ben ismét megrendezzük Magyarország legnagyobb szabadidősport-eseményét, melynek résztvevőit Budapest világörökségi helyszíneinek látványa motiválja: a Duna-part látképe, a Budai várnegyed és az Andrássy út…

Alig több mint 2500 évvel ezelőtt a legenda szerint a maratoni ütközet után egy katona futott el Athénig, hogy közölje a jó hírt a görögökkel: Nenikékamen: Mi győztünk.

Idén huszonkilencedik alkalommal mondhatja el sok ezernyi futó ugyanezt a klasszikus táv lefutása után – hiszen mindegyikük győztes, aki kiveszi a részét a 29. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál hangulatából.

Készülj, hiszen hét különböző táv közül is választhatsz majd!

  • 29. SPAR Budapest Maraton®

Ki ne álmodozna arról, hogy egyszer lefutja a klasszikusok klasszikusát, a Maratont, annak 42,195 kilométerét? Rajthoz állhatsz a klasszikus 42 kilométeres maratoni távon, hogy beteljesítsd ezt az álmot. Hogy lefusd az elsőt! Lefusd a leggyorsabbat!
>>> Kattints ide, hogy a SPAR Budapest Maraton®-ról mindent megtudj!

 

  • Coca-Cola Testébresztő 30 kilométer

Ha a hosszútávok felé kacsintgatsz, ha az elszántság már megvan, de ez kellő óvatossággal is párosul, akkor még dönthetsz úgy, hogy a maratoni még hosszú. De erre is van egy nagyon izgalmas, a világon egyedülálló rajttal rendezett távunk: válaszd a Coca-Cola Testébresztő 30 kilométert, melyen a maratonisták útvonalának 12195. méterénél csatlakozhatsz a mezőnyhöz, ráadásul akkor, amikor a te tempódban futók érnek oda!
>>> Itt mindent megtalálsz a Coca-Cola Testébresztő 30 kilométerről.

 

  • Flora Maratonstaféta

Ha a célod az, hogy egy igazi futóközösséget kovácsolj a családodból vagy a barátaidból, akkor induljatok a Flora Maratonstafétán, ahol a 42 kilométeres távot négyen teljesíthetitek felváltva. Nem csak a távot, hanem a dicsőséget is megoszthatjátok – és az örömnek az a legjobb tulajdonsága, hogy nem fogy, ha több részre osztod! Fussátok le együtt, örüljetek egymás sikerének!
>>> Kattints ide az összes Flora Maratonstaféta információért!

 

  • Riska Minimaraton

Edzésben vagy? Úgy gondolod, egy órát simán lefutsz? Nem akarod kihagyni, hogy magába szippantson az a fajta élményforgatag, amit csak itt tapasztalhatsz meg? Akkor fuss egy 7 kilométeres kört, mikor a hosszabb távokra már elindultak a többiek, s mikor végzel, felfrissülve, feltöltődve állj oda a célhoz, hogy méltóképp köszöntsd a maratonistákat, akik akkor érkeznek be!
>>> Kattints ide, és a Riska Minimaraton oldalára jutsz!

 

  • Danone Maratonka

Ennek a kedélyes körnek a 2,7 kilométerét mindenkinek ajánljuk, aki nem riad vissza egy kis testmozgástól. A Városliget gyönyörű, és keresztül-kasul lehet járni a rajttól a célig az egészet!

 

  • SPAR Gyaloglás

Szintén 2,7 kilométeres a táv – ide várjuk mindazokat, akiknek a futás idegen mozgásfajta – még :). Vagy csak egyszerűen szívesen sétálnának egy nagyot az őszi illatú városligetben.

 

  • 800 méteres SuperShop Családi Futás

Melyik kisgyerek ne örülne, mikor azt mondjuk neki: no, most beállunk a tömegbe, és futóversenyest játszunk! Mi láttuk: mindegyik kis arcon mindig ott van az önfeledt mosoly és az izgalom a szemekben. Gyerekekkel, babakocsikkal, futva, gyalogolva, a közös családi élményért mozoghatunk ezen az egy kilométernél is rövidebb távon.
>>> Kattints ide, hogy képben legyél a Danone Maratonkával, a SPAR Gyaloglással és a SuperShop Családi Futással kapcsolatban!

 

Segítünk a felkészülésben!

Biztosan neked is van olyan barátod, rokonod, kollégád, aki elismerő szavakkal méltatja a futóeredményeidet, a kitartásod, és egy-egy elejtett megjegyzéséből arra következtetsz, hogy szívesen kipróbálná magát, de nem tudja hogyan kezdje el. Biztosan akad olyan is, aki már letett valamit az asztalra, futott rövidebbet vagy hosszabbat, de most épp egy célverseny előtt egyszerűen nem tudja, hogyan is álljon neki a felkészülésnek. Esetleg te is járhatsz a fentiekhez hasonló cipőben… Nos, nálunk mindenre van megoldás! A futótávokra való felkészülésben segítséget nyújtunk, ha szeretnél edzéstervet kapni, hogy biztosan célba érj, iratkozz fel a BSI e-edzés programjára, melyek a legkülönbözőbb célok eléréséhez adnak segítséget – és ezen kívül a hírlevelek mindegyike edzéstervet, táplálkozási tanácsokat és futófelszereléssel kapcsolatos tudnivalókat is tartalmaz.

Milyen programokhoz csatlakozhatsz? Milyen edzéstervek hírleveleit indítjuk a közeljövőben? Lássuk a palettát, válaszd ki a neked megfelelőt, és vágj bele a felkészülésbe velünk!

  • Folyamatosan lehet feliratkozni a „Futó leszek” nevű, kezdőknek szóló programra. Ha még nem futottál sosem, őszig biztosan megjön a kedved!

 

  • Január 13-tól elindult, de lehet még csatlakozni a 39 hetes edzéstervre, ami a SPAR Budapest Maraton® távjára készít fel. IRATKOZZ FEL BÁTRAN!
  • A Coca-Cola Testébresztő 30 kilométer felkészítő hírleveleit június 9-étől küldjük
  • Július 21-étől kezdő futóknak küldünk felkészítő hírlevelet, hogy biztonsággal le tudják őszre futni a Riska Minimaratont.
  • Kezdőknek szóló edzéstervünket, ami a Danone Maratonkára segít felkészülni augusztus 11-én indítjuk útjára.

 

Kedvet kaptál? Akkor bökj a nagy kék e betűre itt, a képen, és vágj bele!

Csatlakozz a Budapest Maraton® sokezres közösségéhez!

Szeretnél mindenről a leghamarabb hírt kapni, de tényleg mindenről, ami csak a SPAR Budapest Maraton®-ról szól? Gyere, és csatlakozz a Budapest Maraton® facebook közösségéhez! Katt a logóra, tarts velünk!

Tudj meg mindent egy helyen, amit a maratonról tudni érdemes!

A Budapesti maratonok történetétől a legutolsó SPAR Budapest Maraton®-is minden megtalálható itt, sőt! Edzéstervek és -tanácsok. Történetek és filmek. Hírek és érdekességek! Van egy jó történeted a maratonról? Küldd el, az is a helyére kerül! Tehát a maratonfutásról minden egy helyen: maratonfutas.hu!

Éld át a hangulatot!

És hogy tudd, mi miatt választják ennyien ezt az eseményt. Hogy lásd, hogy tényleg ennyien választják az eseményt… Nézd meg ezt a két filmet, ami innen is, onnan is megmutatja neked SPAR Budapest Maraton® világát. Tehát dőlj hátra, és merülj el ebben a csodálatos világban!

A maraton vilanásszerű pillanatai…

 

…és a maraton összes többi pillanata, a hangulatok, minden – maga a maraton!

maratonfutas.hu