Csere Gáspár és Staicu Simona időeredményével esélyt teremtett magának a 2016-os olimpián való indulásra, a versenyt a kenyai Eliud Kipchoge világcsúcs közeli idővel nyerte meg.

maraton_berlin

A kenyai Eliud Kipchoge nagyszerű idővel nyerte meg a vasárnap rendezett berlini maratonit. „A világcsúcs volt a célom, ezt nem sikerült elérnem, de jövőre újra megpróbálom” – mondta a 2:04 órás idővel győztes futó, aki 63 másodperccel maradt el honfitársa, Dennis Kimetto rekordjától.

Kipchoge mögött a szintén kenyai Eliud Kiptanui lett a második 2:05:22 órával, míg harmadikként az etióp Feyisa Lilesa ért célba 2:06:57-es idővel. A nőknél is kenyai siker született – a félmaratonon világbajnok – Gladys Cherono révén, aki 2:19:25 órával győzött két etióp riválist, Aberu Kebedét és Meseret Hailut megelőzve. A 32 éves Cheronónak mindössze a második maratoni versenye volt a vasárnapi.

A férfiaknál Csere Gáspár (2;16:30, 36. hely), a nőknél Staicu Simona (2;41:28, 32. hely) a riói olimpiára meghatározott szinten belül teljesítette a távot. A két hosszútávfutóval együtt már 13 magyar atléta rendelkezik olimpiai szinttel.

A német fővárosban 131 országból több mint 41 ezer futó vágott neki az erőpróbának.

 
Forrás: MASZ/MTI
Fotó: dnevnik.rs

maratonfutas.hu