A 30. SPAR Budapest Maraton® élete második 42 kilométeres versenye volt Hegedüs Tamásnak. Küzdött rendesen, eddigi legfájdalmasabb versenyeként emlékezik rá. De célba ért!

Hegedüs T

A sok rövidebb verseny miatt a felkészülés elég gyengére sikeredett. Három héttel korábban futottam 35 km-t kellemes tempóban, de már akkor éreztem, hogy még így is menni fog.

Sajnos sérülésekből is bőven kijutott. A bal vádlim már kb. egy hónapja rendetlenkedett, és az elmúlt napokban a jobb is hasonló tüneteket kezdett mutatni. Csütörtökön sikerült eljutnom egy sportorvoshoz, aki közölte, hogy nincs baj, csak betömörödött az izom,ki kell masszíroztatni.

A kérdésemre hogy mehetek-e maratont futni a válasz annyi volt:

– Igen, de fájni fog!

Így hát belevágtam!

Nagy bemelegítésre nem volt idő, kicsit kapkodósra sikerültek a rajt előtti pillanatok.

Nyugodt, kellemes tempóban sikerült elrajtolni. A tömeg vitt magával.

9 km-nél elkezdett jelezni a vádlim, hogy gond lesz. Nem nagyon törődtem vele.

21 km-nél a jobb vádlim ugyanezeket a tüneteket kezdte produkálni. Mintha mind a két lábamba kést szúrtak volna. Igyekeztem nem tudomás szerezni a fájdalomról. Ami be is jött egészen a 35. km-ig, amikor olyan történt, ami eddig még soha. A hídon a combomat hátul összekapta a görcs. Egyszerűen nem bírtam tovább menni muszáj volt visszafeszítenem!

Komótosan elkezdtem kocogni, majd 39 km-nél jött az újabb görcs. Ekkor már kissé ingerültebben álltam neki a nyújtásnak, de fél perccel később már cammogtam is tovább.

Az utolsó döfés 1 km-el a táv vége előtt jött egy újabb görcs formájában!

Mikor nekiálltam az utolsó gyors visszafeszítésnek elfutott mellettem egy srác és odakiáltott:

– Gyerünk, ne szórakozz 1 km van hátra!

– Oké,de begörcsölt a combom! – mondtam.

– Na és, majd a célban kipihened! Gyerünk!

Gondoltam biztos igaza van!

Nekiveselkedtem, vádliszúrás és görcsök közepette, nagyon megszenvedve, de mosolyogva és üvöltve értem célba!

Hegedüs T 2

Ez volt talán az eddigi legfájdalmasabb versenyem, de semmiért nem adnám az érzést, mikor célba értem, és a tudatot, hogy megcsináltam!

 

maratonfutas.hu