A vadőrök megölték azt az anyamedvét, amelyik rátámadt egy maratoni futóra egy hétvégi új-mexikói futóverseny közben.

marathon-bear

A futónő a Valles Caldera Nemzeti Parkban évente megrendezett versenyen vett részt, amikor rátámadt egy nőstény medve. A futó valószínűleg véletlenül ráijesztett az anyamedvére azzal, hogy útja a nőstény és három bocsa között vezetett – mondta Lance Cherry, Új-Mexikó vadvédelmi hatóságának szóvivője.

A sportolót egy albuquerque-i kórházba vitték. Sérülései nem voltak életveszélyesek, azóta haza is engedték a szóvivő szerint.

Cherry is közölte, hogy a hatóság a fekete medve nyomába eredt, és hamar meg is találta, mert kutatási célból nyomkövető volt rajta. Az anyaállatot megölték, a három medvebocsra egyelőre nem akadtak rá. Ha őket is sikerül befogni, egy helyi vadrezervátumba kerülnek, hogy „megadják nekik a legjobb esélyt a túlélésre” – mondta Cherry.

Az új-mexikói törvények alapján a vadvédelmi hatóságnak el kell pusztítania azokat a vadon élő állatokat, amelyek embert harapnak meg, hogy elvégezhessék rajtuk a veszettségi vizsgálatot.

A Valles Caldera Nemzeti Park szóvivője, Brittney Van Der Werff elmondta, hogy a szombati futóversenyen száznál kevesebben álltak rajthoz, és a futók közül többen is a megtámadott nő segítségére siettek.
Forrás: origo.hu

A fenti fotót az érintett posztolta a Facebookra.

maratonfutas.hu