Budapest, Hősök tere… október. Mi más, mint… a 28. Spar Budapest Maraton! 

futás napjaKi ne álmodozna arról, hogy egyszer lefutja a klasszikusok klasszikusát, a Maratont, annak 42,195 kilométerét? És amikor lefutotta, akkor megint és megint… És van-e vajon olyasvalaki, aki ott volt a tavalyi, minden eddigi részvételi rekordot megdöntő eseményen, és ne akarna idén is részese lenni ennek az ünnepnek?  akarhat-e bárki kimaradni egy olyan élményből, ami egy országban évente egyszer adatik meg, őszönte, Budapest szívében? Valószínűleg nincs ilyen ember. Lefutni részt venni benne, végig ott lenni – felkészülni és végigcsinálni: ez maga az álom. Álmodozzunk hát együtt!

 

Már csak alig több mint két hónap, s ezerrel készülünk az eseményre. Most még kánikula van, de akkorra bármi elképzelhető. Tavaly megáztunk – ti még megúsztátok, mi már nem. De ez nem befolyásol minket a munkában, tesszük a dolgunkat. Például elkészültek a 28. Spar Budapest Maraton technikai mezének tervei, sőt, nem csak ezt, hanem a kisebb távokéit is megcsodálhatod. Vannak köztük pirosak, fehérek… mit mondjunk még? Nézd meg magad!

A klasszikus távot teljesítve ebben a mezben feszíthetsz majd…

 

…30 kilométert futva pedig ebben.

A 42 kilométert stafétában futva is technikai felső a jutalom!

A rövidebb távok ajándéka ez lesz:

 

De nézzük, mi is történik aznap, milyen távokat futhatsz a „klasszikuson” kívül!

 

Flora Maratonstaféta – 9 km-10,7 km-8,6 km- 13,9 km 

ÚJDONSÁG! Idén a maratoni táv 4 fős váltóban teljesíthető. Többféleképpen is megmagyarázható az, hogy az ember miért áll össze egy négyes csapatba: lehet az ok a barátság, lehet az ok az, hogy az első futó maratonista, a többiek pedig segítik, lehet csak az, hogy szeretnek csapatban futni. Vedd rá barátaidat, szervezzetek egy ütős csapatot, osszátok meg a sikert és a dicsőséget egymással!

 

 

Coca-Cola Testébresztő 30 kilométer

Ha most még túl soknak tartod a 42 kilométert, akkor sincs lehetetlen: készülj és csatlakozz a maratonistákhoz, fuss 30 kilométert! Hogy hangulatot azért érezd – a maratonistáknak pedig új lendületet adjon a frissességed!

A rajt egész Európában egyedülálló: a maratoni útvonal 12195. méterénél szállsz be a futásba, ráadásul akkor, amikor te akarsz.  Tehát a rajt nem közös lesz, hanem mindenki a tervezett célidejének megfelelő időintervallumban, egyénileg rajtol 10:15-10:52 között.

 

A MARATONT ÉS A 30 KILOMÉTERT TELJESÍTÔK a tésztaparty jegy mellé EGY-EGY EGYEDI, EMBLÉMÁZOTT TECHNIKAI FELSÔT KAPNAK, ILLETVE EGY GYÖNYÖRŰ ÉRMET! DE HA NÉGYESBEN FUTTOK, AKKO SINCS OK IRIGYSÉGRE: IDÉN ÉRMET KAP A STAFÉTA ÖSSZES TAGJA!

 

Riska Minimaraton – 7 km

Ugye, hogy nincsen lehetetlen? Ha azt mondod, a fenti távok túl nagyok, akkor is van ajánlatunk: egy remek 7 kilométeres futás, jórészt a Városligetben. Rajt 9:45-kor, amikor a maratonisták nagyjából mind Budára érnek – meríts erőt abból, hogy ők mekkorát futnak majd, s abból, hogy te már rég a célegyenesben állsz, és szurkolsz nekik, mire ők beérnek! Kár volna tiltakoznod tehát, ha futni kell, hát futni kell. Hét kilométer? Megy az neked! 3000 embert várunk, te is köztük lehetsz!  Itt is érem a jutalmad, ha végigcsinálod!

A Fut A Cég utolsó állomása lehet a céges csapatoknak ez az esemény: a sorozatba a 4 fős staféta váltó és „Céges Maraton” azaz 6 fő teljesítménye a 7 km-es Minimaratonon számít bele! Jó a csapat a cégnél? Itt lesz az utolsó alkalom, hogy bebizonyítsátok!

 

Danone Maratonka – 3,5 km

Azt hitted, hogy megúszod, csak mert azt mondod, a 7 kilométer is sok? Fusd csak a felét! Ez aztán igazán könnyed kocogás lehet, senki nem zavar, nem kerget majd, a Városligetben olyan tempót választasz, amilyent csak akarsz – ráadásul egy szép pólót is kapsz! Rajt: 10:25.

Most már tényleg nincs kifogás!

 

Spar Gyaloglás és SuperShop Családi Futás  – 600 m

És a végére hagytuk, de ez koránt sem jelenti, hogy kisebb dolog volna a gyaloglást és a családi futást – 600 méter csupán. Szurkolóknak, kisgyerekeseknek, mindenkinek, aki ott van, akár csak szurkolni jött, akár épp valami miatt többet nem tud, nem akar megtenni… Vidám, beszélgetős karika, s aztán lehet is visszaállni szurkolni.

 

Szóval még két hónap, meg egy kicsike. Addig folyamatosan jönnek majd az újabbnál újabb hírek, példának okáért aolyanokról, hogy mondjuk a Kiscsillag zenekar is futócipőt húzott, mert készülnek a futásra, s hasonlókról. De ez a mi dolgunk lesz. a tietek csak annyi, hogy készüljetek! Találkozunk októberben, a futás napján!


maratonfutas.hu